Roswitha Heitbrink
Roswitha Heitbrink

Functie: Specialist
Kernexpertise: Zorg en welzijnssector
Volg mij:

Over Roswitha Heitbrink

Blogger

Samensturend verandermanager, Practitioner, Ervaringsdeskundige

Ruim 20 jaar heb ik in management functies binnen de zorg en welzijnssector gewerkt. Mensen beschrijven mij als een enthousiaste en bevlogen manager. Een vernieuwer met oog voor strategie, kwaliteit en eigenheid van het individu en de organisatie. Ik ben een verandermanager die in staat is om draagvlak te creëren en tegelijkertijd gericht op het resultaat te blijven.

Sinds 2016 ben ik in contact gekomen met Rianca en werk ik vanuit de kernprincipes en fases  behorende bij het samen sturen als organisatieprincipe. Een werkwijze die mij en mijn team mooie resultaten heeft gebracht in de vorm van een hogere werktevredenheid, een laag ziekte verzuim, betrokken collega’s en prachtige HKZ  en inspectie resultaten.

Naast deze zeer succesvolle implementatie van Samen sturen als organisatieprincipe heb ik ook ervaring in een organisatie waar dit helaas niet ging lukken. Voor mij is hierdoor helder geworden wat er minimaal in een organisatie aanwezig moet zijn om te komen tot samen sturen in alle lagen van een organisatie. 

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren namens Saminc op congressen gesproken. Ik geniet van het inspireren, trainen en coachen van individuen, teams en het management.

Voor mij is het duidelijk. Ik wil niet meer anders dan samensturend werken. Dit heeft gemaakt dat ik afgelopen voorjaar de opleiding tot practitioner heb gevolgd. Een zeer complete opleiding die mij naast mijn praktijk ervaring ook heeft toegerust om de theorie eigen te maken en mijn persoonlijke drijfveren en waarde te leren kennen zodat ik deze bewust in kan zetten.