Een aantal weken geleden schreef ik in mijn blog dat managers zichzelf opnieuw moeten uitvinden in deze tijd. Onze oude systemen voldoen niet meer en dat geldt ook voor de traditioneel-hiërarchische rol van manager. Maar hoe moet het dan wel? Want we weten ook dat leiderschap nodig is. Overal zie ik het fout gaan met volledig platte organisaties. Als je leiderschapsrollen niet ergens belegt, formeel of informeel, vast of roulerend, gaat het mis. In dit blog wil ik je laten kennismaken met die leiderschapsrollen die overal nodig zijn waar mensen met elkaar samenwerken aan een gezamenlijk doel. Waarbij dat gezamenlijk doel het bestaansrecht is van je organisatie, team of netwerk. Afgelopen week ook weer casuïstiek behandeld met mijn deelnemers van situaties waarin het bestaansrecht van de organisatie op de helling is gekomen doordat er geen helder gemeenschappelijk doel is.

Natuurlijke verbindingen

Registreer om meer te lezen …