Succesvol veranderen met Samensturing community jaarprogramma

Ga je ook een jaar met ons mee op reis? In een jaar het hele samensturingsproces door, samen met collega leiders en veranderaars. Heel veel tips, tools, inspiratie en betekenisvolle gesprekken die jou helpen succesvol te veranderen met Samensturing

Community jaarprogramma

 

Ben jij wel benieuwd wat andere leiders en veranderaars tegenkomen als ze met Samensturing aan de slag en welke oplossingen ze hebben gevonden?

Zoek je extra verdieping of tips die jou net dat beetje extra geven om de verandering in jouw organisatie te realiseren?

Zoek jij de ideale mix tussen zelf leren en toch ook samen?

 

Dan zit je goed bij de Samensturingsacademie!

Bekijk de introductieles

 

 

 

In ons community jaarprogramma vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt om ècht goed te worden in Samensturing. In een jaar tijd doorloop je het hele samensturingsproces, waarin je voortdurend wordt bijgestaan door Rianca en een groep van mededeelnemers uit uiteenlopende organisaties die je inspireren en uitdagen om de verandering succesvol te realiseren. Dat doen we in maandelijkse online groepssessies en een aantal live meetups waarin steeds een aantal deelnemers met hun verandering centraal staan, en we samen het geheim van succesvol samen sturen ontrafelen. Tot slot presenteren je (als je dat wil natuurlijk) aan het eind van dit jaar jouw successen op het Samensturingsfestival!!

Klik hier voor een overzicht van alle data van de groepssessies en meetups

Hoe werkt het?

In het community jaarprogramma doorlopen we het hele samensturingsproces in 1 jaar. Dat betekent dat je gemiddeld 1 les per week bekijkt, 3 lessen per maand, en in de 4e week hebben we dan een groepssessie waarin we de belangrijkste inzichten en vragen bespreken en verdiepen met aanvullende tips en inzichten.

Eens per kwartaal, we hebben dan een hele fase doorgewerkt, komen we live bij elkaar in Deventer. Elke live meet-up stel ik mensen in staat om hun verandervraagstuk te presenteren. Dat kan zowel zijn omdat ze feedback vanuit de groep en van mij willen op hun specifieke vraagstuk, als ook dat ze graag hun mooie ervaringen willen delen.

Na een jaar heb je dus kennisgemaakt met elke fase van Samensturing en beschik je over een complete gereedschapskist om veranderingen samensturend te realiseren.

Hoe werk je met het community jaarprogramma?

Geen nood, uiteraard veranderen teams en organisaties niet altijd exact in het tempo dat wij graag willen 😉 en is niet elk team/organisatie na een jaar in fase 4. In de groepssessies is er altijd ruimte om aan de slag te gaan met de stap en fase waar jouw organisatie is. Maar doordat je het hele proces wel leert kennen en geïnspireerd wordt door anderen die misschien met een andere fase bezig zijn, zul je wel beter in staat zijn je team en organisatie daarin mee te nemen!

"'Er is in het programma ook veel ruimte voor reflectie op je eigen rol als intern veranderaar/coach van zo’n verandertraject. Geweldig om dat te kunnen doen onder de deskundige en altijd inspirerende leiding van Rianca: zij is een echte vakvrouw!" - Karen

Wanneer kies je voor het community jaarprogramma?

Er zijn verschillende redenen om mee te doen met het community jaarprogramma:

  • Je wil het hele samensturingsproces leren kennen en overzien. Wat vraagt deze verandering nu eigenlijk?
  • Het lukt je nog niet zo goed om je team of organisatie enthousiast te krijgen voor de verandering. Hoe overtuig je ze van de kracht van Samensturing?
  • Je wilt gaan werken op basis van gedeeld leiderschap, maar hoe doe je dat?
  • Je wilt een organisatiestructuur die de teams en samensturingsprocessen optimaal ondersteunt, maar hoe ziet dat er dan uit en hoe doen anderen dat?
  • Je hebt het gevoel dat je vaak in je eentje staat bij het realiseren van de verandering en bent benieuwd naar de ervaringen en inzichten van andere veranderaars.
  • Dat kan allemaal zowel voorafgaand aan de verandering waar jullie voor staan, als een supergoede voorbereiding, als ook tijdens de verandering waarin je dan voortdurend kunt terugvallen op Rianca en je mededeelnemers via de online besloten leeromgeving en in de groepssessies
  • Maar let op: je profiteert het meest van dit programma als je de inzichten ook toepast in de praktijk. Alleen dan ontdek je echt de kracht van de principes van Samensturing. Is je organisatie nog niet zover? Start klein, met een pilot, bijvoorbeeld met een team dat al enthousiast is.

Met het community jaarprogramma sta je nooit meer alleen in de verandering!

Succesvol veranderen met Samensturing community jaarprogramma
Succesvol veranderen met Samensturing community jaarprogramma
Ga je ook een jaar met ons mee op reis? In een jaar het hele samensturingsproces door, samen met collega leiders en veranderaars. Heel veel tips, tools, inspiratie en betekenisvolle gesprekken die jou helpen succesvol te veranderen met Samensturing
Meer Informatie

 

Heb je nog vragen, twijfel je of het iets voor je is?

Plan hier gelijk een kennismakingsgesprek en we zoeken samen of het een match is!

Een betere basis om succesvol Samensturing te realiseren en vanaf nu ook elke nieuwe verandering samensturend aan te pakken, is er niet! De investering voor dit alles-in-1 programma van een volledig kalenderjaar bedraagt slechts € 2997,-!  

De studiebelasting voor het totale Community jaarprogramma bedraagt ongeveer 1 dagdeel per week, totaal zo’n 156 uur. Op deze aankoop zijn de Algemene voorwaarden van de Samensturingsacademie van toepassing.

* Getoonde prijzen zijn exclusief BTW. De juiste prijzen / BTW worden berekend bij het afrekenen.