Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing

Wil jij in je eigen tijd en tempo het samensturingsproces onder de knie krijgen? Dan is de leerlijn Succesvol Veranderen iets voor jou!

 

 

Zoek jij een stevige theoretische basis en praktische tools voor de toepassing van Samensturing in je organisatie? 

Wil je eigenaarschap, gedeelde verantwoordelijkheid en balans tussen zelf en samen creëren? 

Wil je de verandering waar je met je team/organisatie voor staat samensturend aanpakken en gedurende het hele proces toegang hebben tot alles wat je daarvoor nodig hebt?

 

Dan zit je goed bij de Samensturingsacademie!

 

 

In de Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt om een veranderproces samensturend aan te pakken en je organisatie te transformeren naar een samensturende organisatie. In 30 lessen krijg je een stevige theoretische basis, praktische tools en opdrachten, en handige downloads en formats die je voorbeelden verschaffen voor hoe jij het zou kunnen aanpakken. 

Het vraagt wel iets van je, deze online academy. Het niveau ligt hoog, en aangezien je het zelfstandig gaat doorlopen heb je een sterke intrinsieke motivatie nodig om het succesvol af te ronden.

Nog steeds een goed idee? Lees hieronder hoe het werkt. 

 

Hoe werkt het?

Je kunt het programma op verschillende manieren aanpakken, afhankelijk van je wens:

1. Je wilt het hele samensturingsproces in een jaar doorlopen. Dan adviseren we je elke week 1 les te kijken, en de 4e week van elke maand te reserveren voor het doen van de opdrachten en om misschien stukjes te herhalen. Zo zorg je voor een goede integratie

2. Je staat op dit moment voor een verandervraagstuk met je team/organisatie. Dan adviseren wij je de les niet alleen zelf te kijken, maar ook (stukjes) te gebruiken voor de sessies in je organisatie. Je volgt in dit scenario het tempo van de verandering in je organisatie, onze ervaring is dat een organisatie gemiddeld 2 fasen per jaar aan kan

3. Je bent al een tijdje bezig met Samensturing en zoekt verdieping en borgingsinstrumenten. Denk dan ook eens aan het auditinstrument samensturende organisaties en gebruik de lessen uit de leerlijn om jouw organisatie samensturend te maken en zo je wilt te laten certificeren tot samensturende organisatie!

 

Wanneer kies je voor de leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing?

Er zijn verschillende redenen om de leerlijn aan te schaffen:

  • Je wil het hele samensturingsproces leren kennen en overzien. Wat vraagt deze verandering nu eigenlijk?
  • Het lukt je nog niet zo goed om je team of organisatie enthousiast te krijgen voor de verandering. Hoe overtuig je ze van de kracht van Samensturing?
  • Je wilt gaan werken op basis van gedeeld leiderschap, maar hoe doe je dat?
  • Je wilt een organisatiestructuur die de teams en samensturingsprocessen optimaal ondersteunt, maar hoe ziet dat er dan uit en hoe doen anderen dat?
  • Je hebt het gevoel dat je vaak in je eentje staat bij het realiseren van de verandering en bent benieuwd naar de ervaringen en inzichten van andere veranderaars.

Wat krijg je als dit programma aanschaft?

Als je de leerlijn aanschaft, ontvang je:

  • een jaar lang toegang tot onze online academy met het volledige samensturingsproces in 30 lessen
  • plus toegang tot de online besloten community, waar je je vragen kunt stellen en uitwisselen met medeveranderaars
  • de mogelijkheid voor het boeken van gratis online calls om even te sparren over jouw vraagstuk
  • het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, met een persoonlijke bemoediging van Rianca

Wil je je laten certificeren tot specialist Samensturing, denk dan eens aan de opleiding tot specialist Samensturing, die in oktober 2023 weer start.

De leerlijn is geschikt voor leidinggevenden en veranderaars met minimaal een HBO werk- en denkniveau. 

De nieuwe opleiding zit mooi in elkaar, de video's zijn fijn ingedeeld en hebben een duidelijke indeling en opbouw. Rianca geeft in de video's duidelijke uitleg. Dit heeft mijn inzicht en kennis van Samensturing vergroot. - Anne, specialist Samensturing i.o.

Met de leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing sta je nooit meer alleen in de verandering!

Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing
Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing
Wil jij in je eigen tijd en tempo het samensturingsproces onder de knie krijgen? Dan is de leerlijn Succesvol Veranderen iets voor jou!
Meer Informatie

 

Heb je nog vragen, twijfel je of het iets voor je is?

Plan hier gelijk een kennismakingsgesprek en we zoeken samen of het een match is!

De studiebelasting voor de totale leerlijn bedraagt ongeveer 1 dagdeel per week, totaal zo’n 156 uur. Op deze aankoop zijn de Algemene voorwaarden van de Samensturingsacademie van toepassing. Het copyright voor alle lessen en materialen berust bij de Samensturingsacademie. 

Mis deze geweldige kans niet!

Boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid
Boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid
Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid doe je zo! Praktisch en inspirerend! Met een persoonlijke bemoediging van Rianca
Meer Informatie
* De meeste van onze programma's zijn BTW-vrij, check het bij het afrekenen.