Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing

In een jaar tijd het hele samensturingsproces onder de knie, en leren van andere leiders en veranderaars.

 

 

Ben jij wel benieuwd wat andere leiders en veranderaars tegenkomen als ze met Samensturing aan de slag en welke oplossingen ze hebben gevonden?

Zoek je extra verdieping of tips die jou net dat beetje extra geven om de verandering in jouw organisatie te realiseren?

Zoek jij de ideale mix tussen zelf leren en toch ook samen?

 

Dan zit je goed bij de Samensturingsacademie!

 

 

In de Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt om ècht goed te worden in Samensturing. In een jaar tijd doorloop je het hele samensturingsproces, waarin je voortdurend wordt bijgestaan door Rianca en een groep van mededeelnemers uit uiteenlopende organisaties die je inspireren en uitdagen om de verandering succesvol te realiseren. Dat doen we in maandelijkse online groepssessies waar we samen het geheim van succesvol samen sturen ontrafelen. 

Hoe werkt het?

In de leerlijn doorloop je het hele samensturingsproces in 1 jaar. Dat betekent dat je gemiddeld 1 les per week bekijkt, 3 lessen per maand, en in de 4e week hebben we dan een groepssessie waarin we de belangrijkste inzichten en vragen bespreken en verdiepen met aanvullende tips en inzichten. Meer of minder kan natuurlijk ook, dat is aan jou. 

Elke maand is er een Q & A, waarin Rianca ingaat op de specifieke vragen waar jij tegenaan loopt en je ook vragen aan andere deelnemers kunt stellen en leren van hun ervaringen. Tussentijds kun je gebruik maken van de online community. Kortom, je staat er nooit alleen voor!

Na een jaar heb je dus kennisgemaakt met elke fase van Samensturing en beschik je over een complete gereedschapskist om veranderingen samensturend te realiseren.

Hoe werk je met het community jaarprogramma?

Uiteraard veranderen teams en organisaties niet altijd exact in het tempo dat wij graag willen. In de groepssessies is er alle ruimte om aan de slag te gaan met de stap en fase waar jouw organisatie is en wat jullie nodig hebben om de volgende stap te zetten. Maar doordat je het hele proces wel leert kennen en geïnspireerd wordt door anderen die misschien met een andere fase bezig zijn, zul je wel beter in staat zijn je team en organisatie daarin mee te nemen!

"'Er is in het programma ook veel ruimte voor reflectie op je eigen rol als intern veranderaar/coach van zo’n verandertraject. Geweldig om dat te kunnen doen onder de deskundige en altijd inspirerende leiding van Rianca: zij is een echte vakvrouw!" - Karen

Wanneer kies je voor de leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing?

Er zijn verschillende redenen om de leerlijn aan te schaffen:

 • Je wil het hele samensturingsproces leren kennen en overzien. Wat vraagt deze verandering nu eigenlijk?
 • Het lukt je nog niet zo goed om je team of organisatie enthousiast te krijgen voor de verandering. Hoe overtuig je ze van de kracht van Samensturing?
 • Je wilt gaan werken op basis van gedeeld leiderschap, maar hoe doe je dat?
 • Je wilt een organisatiestructuur die de teams en samensturingsprocessen optimaal ondersteunt, maar hoe ziet dat er dan uit en hoe doen anderen dat?
 • Je hebt het gevoel dat je vaak in je eentje staat bij het realiseren van de verandering en bent benieuwd naar de ervaringen en inzichten van andere veranderaars.
 • Dat kan allemaal zowel voorafgaand aan de verandering waar jullie voor staan, als een supergoede voorbereiding, als ook tijdens de verandering waarin je dan voortdurend kunt terugvallen op Rianca en je mededeelnemers via de online besloten leeromgeving en in de groepssessies
 • Maar let op: je profiteert het meest van dit programma als je de inzichten ook toepast in de praktijk. Alleen dan ontdek je echt de kracht van de principes van Samensturing. Is je organisatie nog niet zover? Start klein, met een pilot, bijvoorbeeld met een team dat al enthousiast is.

Wat krijg je als dit programma aanschaft?

Als je de leerlijn aanschaft, ontvang je:

 • een jaar lang toegang tot onze online academy met het volledige samensturingsproces in 30 lessen
 • plus toegang tot de online besloten community, waar je je vragen kunt stellen en uitwisselen met medeveranderaars
 • toegang tot 12 maandelijkse online seminars, met verdieping en Q & A, die ook later terug te kijken zijn
 • het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, met een persoonlijke bemoediging van Rianca

Wil je je laten certificeren tot specialist Samensturing, neem dan even contact op. Hiervoor doe je gedurende het jaar een aantal praktijkopdrachten en levert een reflectie daarop in. 

De leerlijn is geschikt voor leidinggevenden en veranderaars met minimaal een HBO werk- en denkniveau. 

 

Met de leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing sta je nooit meer alleen in de verandering!

Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing
Leerlijn Succesvol Veranderen met Samensturing
In een jaar tijd het hele samensturingsproces onder de knie, en leren van andere leiders en veranderaars.
Meer Informatie

 

Heb je nog vragen, twijfel je of het iets voor je is?

Plan hier gelijk een kennismakingsgesprek en we zoeken samen of het een match is!

De studiebelasting voor de totale leerlijn bedraagt ongeveer 1 dagdeel per week, totaal zo’n 156 uur. Op deze aankoop zijn de Algemene voorwaarden van de Samensturingsacademie van toepassing. Het copyright voor alle lessen en materialen berust bij de Samensturingsacademie. 

Mis deze geweldige kans niet!

Boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid
Boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid
Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid doe je zo! Praktisch en inspirerend! Met een persoonlijke bemoediging van Rianca
Meer Informatie
* Getoonde prijzen zijn exclusief BTW. De juiste prijzen / BTW worden berekend bij het afrekenen.