Alle inspanningen ten spijt is het slagingspercentage van verandertrajecten nog steeds dramatisch laag. Ook de implementatie van zelfsturing is bepaald geen onverdeeld succes. Hoe kan dat? Zien we misschien met zijn allen iets heel belangrijk over het hoofd? Daarover gaat Samensturing.


Zelfsturing moest het antwoord worden op de kritiek die al in Taylors tijd klonk: ga niet het denken scheiden van het doen. Stop met het plannen maken voor anderen. Maar veel zelfsturingstrajecten worden aangepakt volgens de wetten van ons heersende systeem: met een analyse, een plan van aanpak, een implementatieplan en evaluatie. En vooral: geïnitieerd en uitgevoerd door managers en veranderaars die voor anderen bedenken wat er nodig is. Zelfs in de manier waarop we participatie en cocreatie aanvliegen, zie je dat terug.

Ontwikkeld vanuit de praktijk


Het organisatieprincipe Samensturing werd ontwikkeld vanuit de praktijk, en dat merk je aan alles. Het is geïnspireerd op de tijd dat de auteur zelf het object was van diverse veranderingen en uit de tijd dat zij als hulpverlener in de verslavingszorg veel persoonlijke transformaties mocht begeleiden. Samensturing is dan ook een boek dat zeer toegankelijk is, ook voor mensen die normaliter geen managementboeken lezen.


Samensturing gaat terug naar de kern: mensen veranderen als ze vanuit hun drijfveren zijn verbonden met het gezamenlijk doel. Als ze zich mede-eigenaar voelen van de verandering, en weten hoe ze hun kwaliteiten daarvoor in kunnen zetten. Als ze medeontwerper zijn van het doel en de weg ernaartoe. En dat vraagt veel van managers en veranderaars. Dit is een ware transformatie naar gelijkwaardigheid en wederkerigheid in tot nu toe verticale relaties, die er uiteindelijk voor zorgt dat iedereen in de organisatie zijn/haar rol ervaart als betekenisvol. Dit boek geeft je het gevoel dat het echt kan. Omdat het zo aansluit bij basale menselijke behoeften, zullen de denkers onder u zich misschien afvragen wat er precies zo innovatief aan is. Maar mensen die durven kijken met hun hart, voelen dat hier iets heel moois aan het ontstaan is.


Samensturing gaat over fundamentele principes als eenheid, verscheidenheid en verbondenheid, zoals Jan Bommerez ze formuleerde. Hij schreef een prachtig voorwoord bij dit boek, waarin hij Samensturing “een regelrechte managementinnovatie” noemt en het boek “rijk aan visie en prachtige inzichten”. En waarin hij prachtige metaforen gebruikt voor de samensturende organisatie.

Opbouw van het boek


Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt het concept uitgelegd en gepositioneerd ten opzichte van bestaande stromingen. Het mensbeeld en de kernprincipes worden toegelicht. Wat betekent het voor je werk als je gelooft dat organisaties terug moeten naar waarvoor ze bedoeld waren? Als je wilt werken vanuit gelijkwaardigheid en wederkerigheid? Waarom gebeurt dit niet allang? En wat is dan de natuurlijke weg naar het realiseren van echte gedeelde verantwoordelijkheid?


In het tweede deel worden de kernprincipes verder uitgewerkt en praktisch gemaakt. Elk kernprincipe heeft zijn eigen hoofdstuk waarin de essentie aan bod komt, manieren om ermee te werken en tools die behulpzaam kunnen zijn. Steeds wordt helder dat de onderliggende mindset en verbondenheid aan het collectief doel doorslaggevend zijn. Samensturing rekent af met het interventiedenken. Veel interventies kunnen bruikbaar zijn, en er worden er dan ook een heel aantal behandeld. Maar zodra een interventie het doel gaat vormen, schiet iedereen het (collectief) doel voorbij.


Tot slot wordt in een extra deel ‘Samensturing over organisatiegrenzen heen’ beschreven. Organisatiegrenzen worden steeds meer vloeibaar en we moeten ons steeds weer op andere manieren tot elkaar verhouden. Ook hierin blijkt Samensturing het middel om mensen te verbinden rondom een collectief doel, en hen te helpen hun (kern)kwaliteiten daarin te verbinden. In de epiloog geeft de auteur een doorkijkje naar de mogelijke impact op de samenleving, als Samensturing het leidend model voor organiseren en veranderen zou worden. 

Samensturing is een ambitieus en bevlogen boek, dat u niet onberoerd zal laten en perspectief biedt voor het realiseren van verbinding en gedeelde verantwoordelijkheid.

Meer weten of bestellen? 

Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid verschijnt begin november. Het boek is nu al te reserveren via Managementboek.

Deelnemers aan ons symposium ontvangen het boek gratis en krijgen het bovendien persoonlijk bezorgd door een van onze specialisten of partners. Een extra reden om te komen op 20 september!


Interessant blog? Like it op Facebook, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Rianca Evers

Functie: Founder, spreker, auteur
Kernexpertise: Transformationeel leiderschap
Volg mij:

Geschreven door:
Expert BloggerInfluencer

Rianca is eigenaar van de Samensturingsacademie en auteur van het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, en Samensturing in de kerk. Zij is de ontwikkelaar van Samensturing als organisatieprincipe, een universele set principes voor het duurzaam anders organiseren en veranderen in organisaties. De principes zijn werkzaam op elk niveau, van de coach of zorgverlener met zijn/haar cliënt tot het samen oplossen van grote samenlevingsvraagstukken en het inrichten van je organisatie (Samensturing als besturingsfilosofie). Rianca is een bevlogen spreker en trainer. Zij spreekt, schrijft en traint, inspireert en bemoedigt, met vooral een hart voor leiders die deze moedige stap wagen. 

Wil jij ontdekken hoe Samensturing jou houvast kan bieden in het veranderproces waar je voor staat, in je leiderschap en in de organisatieontwikkeling? Bekijk dan deze zomer op je gemak alle lessen in onze online Academy en je zult zien hoe Samensturing jou houvast kan bieden bij de uitdaging waar jij voor staat. Een proefabonnement kost slechts € 247,- en je vindt hem hier