Op 24 mei is founder Rianca Evers-den Ouden een van de sprekers op het seminar Anders. Tijden veranderen, wat vraagt om aanpassing. Nieuwe tijden vragen andere leiders. Van deze leiders worden andere inzichten en competenties verwacht: leidend, sturend, maar ook inspirerend en met oog voor het vak én waar het echt om gaat – de bedoeling: goede zorg verlenen! Ervaren experts leggen uit hoe u de organisatie anders kunt aansturen door ruimte te geven aan de professionals. Leer hoe u het Anders kunt gaan doen en waarom dat belangrijk is.

4 energieke sprekers presenteren u de nieuwste inzichten. Kom ook op 24 mei en leer hoe u anders kunt leidinggeven op een authentieke manier én met impact.

 

Programma seminar Anders

Anders Innoveren - Kim Spinder

Waar doe ik het eigenlijk voor? Waarom werkt de organisatie goede ideeën en mensen altijd tegen? Waarom volgen mensen zinloze regels? Wordt alles niet onnodig complex gemaakt? Waarom beslist mijn manager, terwijl hij er niks van afweet? Kim Spinder is ervaringsdeskundige als het om innoveren in de praktijk gaat. Dat is waar innovatie vaak misgaat: u wilt het dolgraag anders aanpakken, maar u heeft ook te maken met de bestaande context. Het voelt alsof u leeft in twee werelden; aan de ene kant ziet u de wereld om u heen die verandert en waar u graag aansluiting bij vindt, en aan de andere kant zit u vast in een systeem met starre procedures en werkwijzen. Maar hoe doet u dat? Kleine stapjes, gewoon beginnen: dat is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt.

Anders Vasthouden - Wouter Hart

Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kunt u ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing? Kortom: hoe geeft u vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk? Wouter Hart laat ons zien hoe je echt werkt vanuit de bedoeling.

Anders Leidinggeven - Bas Blekkingh

U wilt als leider, als leidinggevende de organisatie sneller ontwikkelen in de richting die is afgesproken. Dit begint met meer inzicht in uzelf én het speelveld waarin u werkt. Bas Blekkingh laat zien hoe u dit met ‘Authentiek leiderschap’ kunt bereiken en bijvoorbeeld gewenste en ongewenste patronen sneller zichtbaar maakt.

Anders Samensturen - Rianca Evers-den Ouden

Samensturing is de nieuwe mindset voor organiseren en veranderen en een effectief alternatief voor organisaties waar zelfsturing niet van de grond komt. Het biedt leiders en veranderaars een fundamenteel ander perspectief om verandering te realiseren vanuit gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Rianca Evers-den Ouden laat in haar bijdrage overtuigend zien waarom verander- en organisatieprocessen effectiever worden als je ze vanaf de start inricht samen met alle betrokkenen. Samensturing rekent af met het idee dat organiseren en veranderen alleen het domein is van managers en consultants. Organiseren en veranderen is een gedeelde verantwoordelijkheid!

 

Fris je kennis razendsnel op met deze steengoede sprekers. Schrijf nu in.

TIP: Deze dag is zeer geschikt voor directie-, verander- en managementteams! Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar aanmelder@bsl.nl voor een kortingsaanbod.