Opleidingen tot specialist Samensturing

Wordt specialist Samensturing en leer hoe je je omgeving op een duurzame manier transformeert! Nieuw: extra opleidingsgroep allround specialist start 31 mei! Kijk voor meer info hier. 

Wat we bij de Samensturingsacademie het allerliefst doen, is specialisten opleiden. Specialisten Samensturing zijn transformationeel leiders die met de principes van Samensturing hun omgeving duurzaam transformeren. Dat kan je eigen team of organisatie zijn. Of misschien sta jij als consultant teams en organisaties bij in veranderprocessen. Of werk je aan herstel in kerk of samenleving. 

De principes zijn universeel en duurzaam. Zoals een oud-deelnemer het eens verwoordde: als je het een keer ziet, kun je het niet meer niet zien. Dan zie je het als er geen duidelijke kaders zijn, of mensen het collectief doel uit het oog zijn verloren. Dan zie je de diepere oorzaak van bijvoorbeeld samenwerkingsproblemen, ziekteverzuim en verloop, aanhoudende conflicten, verlies van focus en meer. 

De strategische en de transformationele route

De weg om daar te komen is wel voor iedereen anders. Misschien ben jij vooral op zoek naar de hoe: hoe pak ik het aan? Hoe ontwerp ik het proces? Hoe versterk ik mijn leiderschap of dat van anderen? Hoe bevorder ik de samenwerking en samenhang in de organisatie. Dat noemen wij ook wel de strategische route. 

Maar het kan ook zijn dat je juist al een toolbox vol bagage hebt als het gaat om organiseren en veranderen, en toch heb je het idee dat je iets mist. Je bereikt niet de impact die je graag wilt. Je merkt dat de wereld om je heen veranderd is en oude methoden niet meer goed werken. Je bent je bewust geworden van de omvang van de verandering die Samensturing eigenlijk vraagt. Dan heb je misschien meer behoefte aan het leren over en ervaren van dieperliggende persoonlijke en collectieve processen, zodat je als transformationeel specialist naast leiders en teams kunt staan. Dit noemen we de transformationele route. 

Welke weg is het beste?

Nou, eigenlijk is er niet per se een goede en een minder goede weg. We weten uit ervaring dat sommige specialisten vooral talent hebben voor de strategische insteek en anderen juist meer transformationeel werken. Ook zien we dat de leerroute kan verschillen, soms wil je misschien starten met strategisch, en na een paar jaar verder met transformationeel, of omgekeerd.

En weet je, voor de mensen die jij gaat helpen werkt dat precies zo. Dus kijk niet wat 'het beste' is, kijk wat jou in deze fase het beste helpt om de transformatie te brengen waarvoor jij bedoeld bent. Misschien werk je als coach en vooral transformationeel, maar heb je strategische handvatten nodig. Misschien werk je als strategisch consultant of HR-strateeg maar mis je de transformationele handvatten. 

En wat ook mogelijk is: volg de geïntegreerde opleiding tot allround specialist! Bij deze opleiding werken we op beide lagen en leer je de principes diep integreren in je leiderschap en strategisch handelen. 

Ontdek wat voor jou de eerst volgende stap is. Bekijk rustig de opleidingen. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact op! Dan helpen we je om te kijken wat het beste past. 

Heel graag tot ziens bij een van onze opleidingen!

Kernteam Samensturingsacademie

 

Opleiding transformationeel specialist Samensturing
Opleiding transformationeel specialist Samensturing
Groei in transformationeel leiderschap en impact en wordt de transformationeel specialist Samensturing die de samenleving juist nu nodig heeft!
Meer Informatie
Webinar strategisch en transformationeel veranderen
Webinar strategisch en transformationeel veranderen
Samensturing, zo werkt het wèl! Als je transformatie wil, kom je er niet met processen en methoden alleen. Als je strategische verandering wil, kom je er niet met coaching alleen. Leer ontdekken wat jij over het hoofd ziet bij de verandering en maximaliseer je impact als veranderaar!
Meer Informatie
Webinar Samensturing begint bij jou!
Webinar Samensturing begint bij jou!
Stop met het voortdurend wachten op toestemming of de juiste omstandigheden en start vandaag met Samensturing, gewoon op de plek waar jij bent! Dit webinar geeft je het zetje dat je nodig hebt en helpt je de eerste stap te zetten.
Meer Informatie
Opleiding strategisch specialist Samensturing
Opleiding strategisch specialist Samensturing
Leer alle ins en outs over het begeleiden van samensturingsprocessen en word de strategisch specialist Samensturing die leiders nodig hebben! Prijs p.p.
Meer Informatie
Opleidingstraject allround specialist Samensturing
Opleidingstraject allround specialist Samensturing
Een geïntegreerd leertraject dat je in 1 jaar * opleidt tot allround specialist Samensturing #strategisch #transformationeel *. je door je eerste grootste verandervraagstuk met Samensturing heen loodst * je de gelegenheid biedt tot certificering tot practitioner/master/samensturende organisatie
Meer Informatie