We leven in een tijd die voor veel mensen voelt als onzeker, onvoorspelbaar en onveilig. Waar vinden we houvast als de realiteit om ons heen voortdurend veranderd? En dus heel eenvoudig grote (politieke) aardverschuivingen plaatsvinden?

Ook in veel organisaties lijkt alles vloeibaar te zijn geworden. We doen krampachtig ons best om mee te bewegen met wat er om ons heen gebeurt. We stoppen veel tijd en geld in managementhypes en innovaties die we volgens anderen echt moeten hebben. Niet wetende dat we daarmee regelmatig het belangrijkste op het spel zetten dat we hebben als organisatie: onze collectieve identiteit, ons kompas, onze congruentie van handelen, kortom alles wat mensen juist in deze tijd houvast zou kunnen bieden. Dat is wat er gebeurt als angst je drijfveer is.

Stop met het voortdurend wachten op toestemming of de juiste omstandigheden en start vandaag met Samensturing, gewoon op de plek waar jij bent! Dit webinar op 17 april geeft je het zetje dat je nodig hebt en helpt je de eerste stap te zetten. Meld je hier aan.


Wat als je zou kiezen voor een consistente set principes als raamwerk voor al je handelen? Dat je in je organisatie dezelfde principes gebruikt om:
- je missie, visie en kernwaarden vast te stellen of te herijken
- je veranderprocessen steeds op dezelfde manier in te richten
- een sterk leiderschapsteam te vormen op basis van gedeeld leiderschap en oog voor ieders talenten
- een cultuur te bouwen op basis van gelijkwaardigheid, echtheid, bemoediging, gedeelde verantwoordelijkheid, en continu leren
- je besluitvormingsprocessen met de mensen die het aangaat langs vaste kaders te organiseren zodat iedereen ècht zijn plek kan pakken en ieders bijdrage telt

Dat is Samensturing. Niet alleen een besluitvormingsmodel of verandermethodiek, maar een raamwerk, een set ordeningsprincipes waarmee je jouw organisatie en alle medewerkers houvast biedt in hybride tijden. Dit lijkt meer nodig dan ooit. Er is al genoeg vloeibaar.

Het is de beste investering die je kunt doen. Want principieel veranderen is succesvol en duurzaam veranderen.

Bekijk ook de video die ik opnam over dit thema. 

 


Interessant blog? Like it op Facebook, Plaats het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Rianca Evers

Functie: Founder, spreker, auteur
Kernexpertise: Transformationeel leiderschap
Volg mij:

Geschreven door:
Expert BloggerThought Leader

Rianca is eigenaar van de Samensturingsacademie en auteur van het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, en Samensturing in de kerk. Zij is de ontwikkelaar van Samensturing als organisatieprincipe, een universele set principes voor het duurzaam anders organiseren en veranderen in organisaties. De principes zijn werkzaam op elk niveau, van de coach of zorgverlener met zijn/haar cliënt tot het samen oplossen van grote samenlevingsvraagstukken en het inrichten van je organisatie (Samensturing als besturingsfilosofie). Rianca is een bevlogen spreker en trainer. Zij spreekt, schrijft en traint, inspireert en bemoedigt, met vooral een hart voor leiders die deze moedige stap wagen. 

Stop met het voortdurend wachten op toestemming of de juiste omstandigheden en start vandaag met Samensturing, gewoon op de plek waar jij bent! Dit webinar op 17 april geeft je het zetje dat je nodig hebt en helpt je de eerste stap te zetten. Meld je hier aan.