Waarom leiders worstelen met kaders en principesDat leidende principes en kaders belangrijk zijn, weten veel leiders inmiddels wel. En vaak doen ze erg hun best om daar werk van te maken in hun organisatie.

Toch heeft het vaak niet het effect dat ze graag zouden willen. Met als gevolg dat ze geneigd zijn om concessies te doen.


We realiseren ons te weinig dat goede principes en kaders transformationeel zijn.

Ja, tuurlijk roept het een hoop op bij mensen, zeker als je organisatie lang te maken had met een gebrek aan samenhang en een eilandjescultuur.

Maar juist door die spannende gesprekken aan te gaan en consistent te blijven, kan er ècht iets gaan veranderen in je organisatie op fundamenteel niveau.

Weten hoe je dat aanpakt en voorbij je eigen worstelingen als leider gaat? Neem gerust contact op of schrijf je voor onze nieuwsbrief, waarin ik regelmatig waardevolle tips en principes deel.


Interessant blog? Like it op Facebook, Plaats het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Rianca Evers

Functie: Founder, spreker, auteur
Kernexpertise: Transformationeel leiderschap
Volg mij:

Geschreven door:
Expert BloggerThought Leader

Rianca is eigenaar van de Samensturingsacademie en auteur van het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, en Samensturing in de kerk. Zij is de ontwikkelaar van Samensturing als organisatieprincipe, een universele set principes voor het duurzaam anders organiseren en veranderen in organisaties. De principes zijn werkzaam op elk niveau, van de coach of zorgverlener met zijn/haar cliënt tot het samen oplossen van grote samenlevingsvraagstukken en het inrichten van je organisatie (Samensturing als besturingsfilosofie). Rianca is een bevlogen spreker en trainer. Zij spreekt, schrijft en traint, inspireert en bemoedigt, met vooral een hart voor leiders die deze moedige stap wagen. 

Stop met het voortdurend wachten op toestemming of de juiste omstandigheden en start vandaag met Samensturing, gewoon op de plek waar jij bent! Dit webinar op 17 april geeft je het zetje dat je nodig hebt en helpt je de eerste stap te zetten. Meld je hier aan.