Wat bedoelen we eigenlijk als we dit zeggen?


‘Op een bepaald abstractieniveau worden we het altijd wel eens’ zei een bestuurder een aantal jaar geleden tegen me. En ze had zo gelijk!

In het bijzonder in de boardroom en op beleidsniveau blinken we uit vaagtaal, woorden en waarden waar je het eigenlijk niet mee oneens kan zijn. Maar waarvan we eigenlijk geen idee hebben hoe we dit gaan doen. En dan zijn we ook nog verbaasd dat de verandering niet werkt, terwijl iedereen het er toch mee eens was. De vraag is: waar hebben we dan eigenlijk ja tegen gezegd?


Zo heb ik nog nooit iemand ontmoet die tegen gelijkwaardigheid is, wel heel veel mensen en organisaties die het totaal niet in de praktijk brengen.

Om een verandering goed vorm te geven, zul je het eerst samen betekenis moeten geven. Via onze nieuwsbrief deel ik regelmatig waardevolle tips en principes over betekenisgeving en andere samensturingsthema's. Schrijf je in onderaan de website en mis niets meer!

Last van spraakverwarring en (dus) te weinig effect in je organisatie? Tijd voor Samensturing! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Interessant blog? Like it op Facebook, Plaats het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Rianca Evers

Functie: Founder, spreker, auteur
Kernexpertise: Transformationeel leiderschap
Volg mij:

Geschreven door:
Expert BloggerThought Leader

Rianca is eigenaar van de Samensturingsacademie en auteur van het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, en Samensturing in de kerk. Zij is de ontwikkelaar van Samensturing als organisatieprincipe, een universele set principes voor het duurzaam anders organiseren en veranderen in organisaties. De principes zijn werkzaam op elk niveau, van de coach of zorgverlener met zijn/haar cliënt tot het samen oplossen van grote samenlevingsvraagstukken en het inrichten van je organisatie (Samensturing als besturingsfilosofie). Rianca is een bevlogen spreker en trainer. Zij spreekt, schrijft en traint, inspireert en bemoedigt, met vooral een hart voor leiders die deze moedige stap wagen. 

Stop met het voortdurend wachten op toestemming of de juiste omstandigheden en start vandaag met Samensturing, gewoon op de plek waar jij bent! Dit webinar op 17 april geeft je het zetje dat je nodig hebt en helpt je de eerste stap te zetten. Meld je hier aan.