Geen verdeeld maar gedeeld leiderschapHet MT is vaak het minst een team van de hele organisatie, is mij opgevallen. Dat is geen onwil, maar heeft alles te maken met drukte en hoe we het georganiseerd hebben.

We zijn vaak eerder een verzameling portefeuillehouders die voor hun eigen stukje moeten vechten, dan een hecht leiderschapsteam dat samen verantwoordelijkheid draagt voor het geheel.


En ja, een samensturende organisatie vraagt om gedeeld leiderschap! Een alles in 1 leider kan nooit alle fundamentele verbindingen managen. En het is ook niet eerlijk om dat van hem/haar te vragen. Bij Samensturing mogen ook de leiders mogen bijdragen vanuit hun unieke kwaliteiten en sterkste leiderschapsrol!

Weten hoe je je komt tot succesvol gedeeld leiderschap? We helpen je graag. Bekijk bijvoorbeeld eens een van onze online modules over Leiderschap bij Samensturing of neem contact met ons op voor een masterclass op maat. 

 


Interessant blog? Like it op Facebook, Plaats het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Rianca Evers

Functie: Founder, spreker, auteur
Kernexpertise: Transformationeel leiderschap
Volg mij:

Geschreven door:
Expert BloggerThought Leader

Rianca is eigenaar van de Samensturingsacademie en auteur van het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, en Samensturing in de kerk. Zij is de ontwikkelaar van Samensturing als organisatieprincipe, een universele set principes voor het duurzaam anders organiseren en veranderen in organisaties. De principes zijn werkzaam op elk niveau, van de coach of zorgverlener met zijn/haar cliënt tot het samen oplossen van grote samenlevingsvraagstukken en het inrichten van je organisatie (Samensturing als besturingsfilosofie). Rianca is een bevlogen spreker en trainer. Zij spreekt, schrijft en traint, inspireert en bemoedigt, met vooral een hart voor leiders die deze moedige stap wagen. 

Gelijk goed van start met Samensturing? Bestel dan het introductiepakket! Met het boek, het Samensturing Veranderspel en twee modules met online lessen bij de toepassing van het spel en de start van Samensturing in jouw organisatie. Nu voor maar 297 euro! En bestel je voor 1 april, dan komen we het gratis bezorgen en verzorgen een demo van 1 uur. Kijk voor meer informatie snel op onze actiepagina!