Van harte welkom bij Samensturing in de kerk! 

Wat is jouw verwachting van de kerk? Kijk je hoofdschuddend naar wat er allemaal fout gaat? Maak je je zorgen om de toekomst van de kerk en vraag je je af of jullie wel open kunnen blijven? Loop je te zwoegen en steeds weer nieuwe dingen te bedenken om ervoor te zorgen dat er meer mensen komen of meer mensen actief worden in je gemeente? 

Of kijk je met hoop en verwachting naar de kerk? Geloof je in de positieve impact die de kerk kan hebben op haar omgeving en de samenleving? Heb je een verlangen dat de kerk tot bloei zal komen, juist in deze tijd en heb je daar geloof voor? 

 

Hoe jij kijkt, maakt een wereld van verschil. En er is een andere weg! Terug naar de oorspronkelijke missie van de kerk!

Ik geloof dat God een herstelplan heeft voor kerk en samenleving, dat al terugvoert op de Hof van Eden en Zijn verlossingsplan. Het biedt ons nog steeds aanknopingspunten om onze identiteit, verbindingen met God en met elkaar te herstellen en een gemeenschap te bouwen met een cultuur die de mensheid juist nu hard nodig heeft. Een plek van genade en waarheid, bemoediging en gelijkwaardigheid. Een plek waar je kan en mag leren en groeien. 

 

"Elk organisatieprobleem komt er in de kern uit voort dat we niet weten wie we zijn en Wie we dienen"

En dat geldt zeker voor de kerk! Als we weer werkelijk begrijpen hoe we bedoeld zijn als kerk en hoe groot de belofte is die we hebben in Jezus Christus, juist ook in deze tijd gaan we afrekenen met een heleboel problemen in de kerk. 

 

Ben jij een leider* in kerk of samenleving en wil je leren:

  • hoe je kerk of organisatie kan gaan functioneren als levend lichaam?
  • hoe je iedereen enthousiast krijgt om mee te bouwen en ieders gaven en talenten inzet? 
  • wat de opdracht is voor de wereldwijde kerk is in deze bijzondere tijd? 

* dit hoeft geen formele positie te zijn. Als jij het verlangen hebt en mogelijkheden ziet om het denken, handelen en de ontwikkeling van de mensen om je heen positief te beïnvloeden, ben je een leider. En als het goed is, ontwikkelt elke discipel van Jezus leiderschap op den duur.

 

En wil jij een leider zijn die:

  • de visie belichaamt?
  • dienstbaar is aan de visie en de mensen? 
  • leider is met hart, hoofd en handen?
  • naar het voorbeeld van Jezus? 

 

Dan is de Leerlijn Samensturing in de kerk iets voor jou! 

Hier delen we met elkaar lessen uit de bijbel, de praktijk en natuurlijk ook het boek Samensturing in de kerk, over wat kerk-zijn in deze tijd betekent en over geestelijk ondernemerschap. Hier bidden we samen en leren kerkleiders en ondernemers van elkaar. En werken ze samen aan nieuwe manieren van kerk-zijn. Want dat is een van de dingen die deze tijd vraagt: verder kijken en nieuwe verbindingen leggen. Kerk ben je niet op zondag, maar de hele week, in heel je doen en laten, zeker als leider. 

 

Meedoen? 

1. Schrijf je nu voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig bemoediging en inspiratie over bijbelse manieren van verandering en vernieuwing in kerk en samenleving. Schrijf je hier in:

2. Lees het boek Samensturing in de kerk. Eerst maar eens zelf verder verdiepen? Dan kunnen we je het boek Samensturing in de kerk van harte aanraden. Als je hem hieronder bestelt, ontvang je bij je boek een persoonlijke bemoediging van Rianca

3. Word strategisch of transformationeel specialist Samensturing! Kijk op deze pagina wanneer de eerstvolgende opleiding start.

5. Heb je behoefte aan een mentor die jou bijstaat in je leiderschap en de soms lastige processen waar je voor staat? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek, dan onderzoeken we samen of ik, of een van mijn collega's, iets voor je kan betekenen. 

6. Wil je graag ondersteuning in je eigen gemeente bij bijvoorbeeld visieontwikkeling, talentenonderzoek of beleidsvorming? Neem dan contact met het team van Fluid Church. Onder leiding van mijn coauteur Wilbert de Goei werken hier opgeleide specialisten Samensturing met jou aan je specifieke vraagstuk! 

Boek Samensturing in de kerk
Boek Samensturing in de kerk
Samen op weg naar een bloeiende kerk, met een positieve impact op de samenleving! Met een persoonlijke bemoediging van Rianca.
Meer Informatie