SAMENSTURINGSFESTIVAL 2023 

THEMA: TRANSFORM, REVIVE & HEAL SOCIETY

2 november 10.00.-16.00u. Veenendaal

 

COLLECTIEVE IDENTITEITSCRISIS

We leven in een tijd waarin samenleven moeilijker is geworden dan ooit. We zien de afgelopen jaren een flinke toename van problemen als polarisatie en mentale problemen. Het interessante aan deze tijd en sowieso aan onze menselijke psychologie, is dat we de neiging hebben om door te schieten in teveel zelf (individualisme) of teveel samen (gelijkheid), met als gevolg jawel: verlies van verbinding of verlies van identiteit. Ergens in ons menselijk denken zit het idee dat het niet samen gaat, zelf en samen. Wij geloven dat dit ten diepste een voortvloeisel is van ons denken in goed en kwaad, slagen en falen, ons eigen oordelen over onszelf en anderen. We willen graag zelf God zijn, maar we blijken daar niet erg goed toe in staat, zoals Esther van Fenema al schreef in haar boek "Het verlaten individu". 

Het gevolg is dat we door de hele samenleving te maken hebben gekregen met een collectieve identiteitscrisis. We weten niet wie we zijn, wie of wat we dienen. Concepten als waarheid en kaders zijn per definitie verdacht geworden. Alles moet vloeibaar zijn en daarmee is onze identiteit ook vloeibaar geworden. En daar zijn we niet voor bedoeld. We zijn bedoeld om te heersen over de schepping, vanuit een sterke identiteit en zorgzame autoriteit.

Herstellen in die identiteit gaat in drie stappen die in elkaar overlopen en elkaar versterken: transform, revive & heal. 

Samensturing vervult daarin een essentiële rol, omdat het gericht is op herstel van (collectieve) identiteit en verbindingen, en helpt om van daaruit te organiseren, veranderen en samen te werken.

Tijdens het Samensturingsfestival willen we op verschillende manieren inzoomen op dit thema en dit praktisch maken, van aansprekende transformatieverhalen tot inspiratielezingen en tools om de eerste stap te zetten, zoals het Samensturing Veranderspel.  

 

3 PIJLERS VAN TRANSFORMATIE

Tijdens het Samensturingsfestival gaan we aan de slag met het thema langs de volgende drie pijlers:

* Transformatie: transformatie vindt altijd plaats op het niveau van onze diepste overtuigingen. Het gaat over onze (collectieve) identiteit: wie ben ik, wie zijn wij en hoe zijn we verbonden? Als we van daaruit gaan werken, organiseren en veranderen is dat vaak veel moeilijker dan we denken. We moeten dan namelijk afrekenen met alles wat we niet zijn en wat ons in de weg staat om verbonden te zijn met onszelf, elkaar en het gezamenlijk doel. En we stuiten vrijwel per definitie op machtssystemen die er juist bij gebaat zijn om onze identiteit vaag en vloeibaar te houden. 

* Herleving: het interessante is dat als de waarheid ontdekken over wie we zelf zijn we contact krijgen met een heel nieuwe bron van energie. We staan er bij de Samensturingsacademie vaak versteld van hoe wezenlijk anders mensen gaan denken en handelen als ze hersteld worden in hun identiteit. Er komt dan leven uit hen voort, ze ervaren nieuwe energie en kracht, de dingen die ze doen zijn vele malen. Als dit gebeurt in een organisatie, zien we dat een organisatie met een heldere identiteit en kaders ineens gaat vliegen! Het wordt een zegen voor iedereen die erbij betrokken is.  

* Herstel: op de weg naar echte impact kom je vaak de nodige hobbels tegen. Zolang je je nog laat leiden door angst, je aan de verwachtingen van je omgeving wilt voldoen of nog niet genezen bent van de pijn vanuit je verleden, kun je niet tot je werkelijke potentieel komen. Ook in organisaties zien we vaak pijn, verwaarlozing en trauma vanuit de verandergeschiedenis van de organisatie. Mensen die elkaar beschadigd hebben, systemen die mensen klein gemaakt hebben. Door ruimte te maken voor herstel schep je ook ruimte voor transformatie en nieuwe impact!

Wat vind je op het festival?

  • Inspirerende lezingen en transformatieverhalen
  • Praktijkvoorbeelden van organisaties die werken met Samensturing
  • Aandacht voor wie jij bent als veranderaar met een missie
  • Ontmoeting met veranderaars die ook geloven in transformatie van onze samenleving
  • Verrassende activiteiten die jouw persoonlijke rust en impact vergroten
  • Lekker eten en drinken
  • En nog veel meer!

Voor wie? Voor leiders en veranderaars in organisaties, kerk en samenleving die mee willen werken aan de transformatie van onze samenleving met Samensturing. Zowel beginnende als gevorderde samenstuurders vinden hier nieuwe inspiratie, verdieping en plezier!

 

We’ve got your back!

Je staat er dus niet alleen voor! We’ve got your back en bieden je houvast in transformatietijd. Tijdens het Samensturingsfestival lanceren we onze beweging Transform, revive & heal en ontdek hoe je mee kunt bouwen, kunt ontvangen en geven. 

Kun je daar niet op wachten? Je kunt alvast een voorschotje hierop nemen door je in te schrijven voor onze gratis Samensturing Life Community. Je krijgt dan ook toegang tot exclusieve previews voor het festival, kennismaken met de sprekers en inspiratievideo’s waaronder ‘de 7 eigenschappen van succesvolle samenstuurders'. Inschrijven doe je hier: www.samensturingsacademie.nl/life-community

Waar en wanneer?

Het Samensturingsfestival vindt plaats op donderdag 2 november van 10.00-16.00u. bij Royal Mission in Veenendaal. Zeker zijn van je plek? Reserveer hieronder snel je tickets!

Samensturingsfestival 2023
Samensturingsfestival 2023
Kom jij ook naar het Samensturingsfestival, donderdag 02 november in Veenendaal? Het thema is: Transform, revive & heal society. Het goede nieuws is, het is helemaal gratis, met dank aan onze partners!
Meer Informatie